Een vraag over (uw recht op) privacy?

actualiteiten, blogs en een overzicht van mijn diensten

simone

Simone Dirven

Al ruim 6 jaar ben ik actief in het privacyrecht waarvan de laatste jaren als advocaat bij Kessels Advocaten. Waarom privacy mij boeit? Privacy is continu in beweging, dat maakt mijn werk dynamisch. Privacy raakt iedereen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming is van toepassing op iedereen die persoonsgegevens verwerkt, van de kleine MKB’er tot multinational. Ik heb inmiddels ervaring opgedaan in allerlei sectoren en bij allerlei soorten bedrijven.

De focus ligt vaak op de verplichtingen die privacywetgeving met zich meebrengt. Dat vind ik jammer. Ik merk dat veel bedrijven wel de wil hebben om te voldoen aan de regels, maar simpelweg niet weten waar ze moeten beginnen. Om die reden is deze website in het leven geroepen. De site geeft antwoord op uw vragen en geeft u hopelijk handvatten waarmee u verder kunt.

Mijn werkwijze typeert zich in het denken in kansen: hoe kunt u als ondernemer het onderwerp ‘privacy’ in al zijn facetten nou in uw voordeel gebruiken? Daar help ik u graag bij. Uw klanten en relaties worden steeds kritischer. We lezen allemaal hoe vaak persoonsgegevens op straat komen te liggen. U wilt niet dat dat bij uw bedrijf gebeurt. Maar hoe pakt u dat nou aan? Dat begint allemaal bij bewustwording, niet alleen binnen het management maar ook in alle lagen daaronder.

We bestellen allemaal wel eens online, laten een kopie ID maken bij een hotel of autoverhuurder of worden op de foto gezet door een ander. Allemaal situaties waarbij u wellicht denkt: ‘Wat gebeurt er nou met die gegevens? En mag dat zomaar?’.  Ook particulieren kunnen met dit soort vragen bij mij terecht. Graag zelfs.

Genoeg over mij. Neem vooral een kijkje op de site. Wilt u naar aanleiding daarvan kennismaken? Of heeft u wellicht een hele concrete vraag? Neem dan vooral contact met mij op. Geheel vrijblijvend uiteraard. Ik hoor graag van u!